Helstekt kylling er deilig,
med en sprø, smakfull stekeskorpe,
som kommer når du pensler den med denne blandingen:
2 ss brunt sukker
2 ss sitron
1 ss honning
1/2 dl soyasaus
1/2 kinesisk hvitløk.
1 dl vann
(bruk litt mindre vann, ble litt mye)
Kok opp vannet og rør det sammen med ingrediensene til det smelter.
Pensle kyllingen med blandingen og kverne over salt.
Stikk fingeren inn under skinnet til kyllingen,
når det er plass, dytter du inn smør lengder og skiver av hvitløk.
Gjør det samme ut i lårene,
ikke vær sjenert,
det er lett og interessant!
Så pensler du kyllingen enda mer,
Og binder lårene sammen med hyssing.
Sett den i ovnen på 180-200*
og stek i ca 1time og 15 minutter for en kylling på 1 kg.
Ta ut kyllingen og pensle underveis.
Kyllingen ble saftig og god,
Den ble servert med ris, urtesaus og kikertepurè
Erter og salat ble frest i smør, hell på hønsebuljong og melk/fløte,
kok opp og bruk stavmikseren.
Bland i creme fraiche og rør litt smør i sausen til slutt,
for å få den blank.
Salt og pepper og voila, urtesaus!
Kikertepurè:
bløtla og kokte kikerter,
moste de med hønsebuljong og cumin.
Ikke guttenes favoritt dette,
men sausen og kyllingen falt i smak:0)
Bon apetitt,
nå er det sofa og gullrekken:0)
Mmm… Det ser godt ut! Vi har også spist kylling i dag 🙂
Nice!