For så lett er det faktisk,
og når jeg lager den med 5 mila i bakgrunnen,
ja da blir det barneskirenn.
Du trenger bare:
2 beger Seter rømme
2,5 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker (valgfritt)
Ca 6 dl h-melk (kan sikkert bruke lett melk og…)
Hell rømmen i en kjele, (teflon eller tykkbunnet)
Og la den koke ca 5 minutter
Jeg bruker her en «tvåre»,
Den brukte alltid min mormor når hun laget rømmegrøt,
og det er hun som har lært meg å lage det.
Tvåren blir forøvrig laget av toppen på en gran,
Både Gubben og jeg har laget våre egne tvårer,
ganske gøyt:0)
Sikt så i halvparten av hvetemelet,
(som du og har blandet salt og event. sukker i)
Og så rører du det GODT sammen,
Her bytter jeg visp for å få best mulig røreegenskap.
Når det er godt sammenrørt lar du fettet putre frem,
Rømmegrøten skal altså koke,
men ikke på full guffe.
Finn en god skje og fløt av fettet som du heller i en liten skål.
Fløt av så mye fett du ønsker/orker,
og sikt deretter i resten av melet og rør godt igjen.
Ha klar melken som med fordel kan være litt varm.
Spe med melk,
rør GODT imellom hver speing,
dette er bare god armtrim,
ikke noe å syte over:0)
Spe til rømmegrøten har passe konsistens,
og la den koke 7-10 minutter.
Imens lager du klar tilbehør,
Jeg brukte idag fine knekkebrød,
stranda skinke og fårepølse.
Server med sukker og kanel,
samt fettet som man drypper over grøten,
til de som ønsker det.
(det ser veldig delikat ut!)
Så du det??
Et barneskirenn!!
Bare prøv:0)
God søndag, 5 mil og middag!
Lo faktisk positivt da dette
Hørtes godt ut:)
ps! Gjerne ta en titt på min blogg…
Åååååå, jeg fikk lyst på grøøøøt! 😀
Åååååå, jeg fikk lyst på grøøøøt! 😀
åh det så godt ut!
Det så Godt ut!!
Hilsen nomina.blogg.no
Komentere gjerne tilbake:)
Åh, ble sulten jeg nå :p blir kaker og sånt her i kveld så får nøye meg med det 😉
Ser på Petter nå ja 😀 HEIIA HEIIA ;D
Åh, ble sulten jeg nå :p blir kaker og sånt her i kveld så får nøye meg med det 😉
Ser på Petter nå ja 😀 HEIIA HEIIA ;D
Rømmegrøt er sterkt undervurdert………….fikk plutselig en plan for hva jeg skal ha attåt fenalåret.
LeChef:Ja sant!! Grådig godt!! Og til fenalår…MMMM…
Jeg elsker rømmegrøt, og der jeg er i fra laget mamma alltid rømmegrøt i høya da vi måket silo.:) Så spiste vi spekemat og spikkelaks til 🙂
Katrine:Spikkelaks, stilig:0) Hørtes skikkelig koselig ut da:0) Sommer, sol, slått og graut….herlig!