Nå har jeg testet ut scones med skogsbæryhurt.
De ble luftig og saftig,
og om jeg skal si det selv:
Skikkelig gode!
Scones med skogsbæryoghurt:
25 g smør
2 dl skogsbæryoghurt
1 dl kokende vann
1 dl havregryn
1 dl sammalt hvete grov
4 dl hvetemel
1 ts sukker
1/2 ts salt
1 toppet ts bakepulver
1/2 ts natron
Kokende vann helles over havregryn Smøret smuldres i litt av melet,
la det stå noen minutter,
Resten av det tørre blandes i smør/mel blandingen,
yoghurt blandes i,
Deigen blir litt klissete,
del deigen i to biter og legg de på bakepapir.
Ta litt mel på toppen ot trykk ut to rundinge/firkanter
Skjær bitene i fire med et lett snitt,
og sett de rett i forvarmet ovn 250*
Stek de ca 12 minutter,
og la de avkjøle på rist.
Smaker nydelig med bare godt smør,
syltetøy,
eller ost….
En perfekt frokost,
man kjenner et hint av skogsbær,
og noen sporadiske blåbær….
Nydelig!
God frokost!