PAI,
det er godt det!!
Og siden det er lørdag,
blir det en Bakkely spesial,
altså,
en egenkomponert!
Paideigen idag blir med bakepulver,
for litt mer krispy konsistens!
2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete grov
75 g smør
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
ca 1/2 dl kaldt vann
Ha mel, salt og bakepulver + smør i terninger i kjøkkenmaskinen,
bruk K kroken om du har og kjør i vei.
(ellers smuldrer du dette for hånd, ganske deilig opplevelse faktisk)
Når det er godt smuldret har du i litt og litt kaldt vann,
så snart du seg deigen samler seg er det nok,
det skal bli gode klumper.
Ha klumpene i paiformen og trykk utover,
begynn med kantene og la det bli en jevn bunn.
Prikk bunnen med en gaffel,
og sett den kaldt i kjøleskap minst 15 minutter.
Imens lager du fyll.
To forskjellige fyll hos oss idag,
det ene med kjøttdeig:
250 g kjøttdeig,
en liten løk
1/4 kinesisk hvitløk
1/2 tørket chili
1/2 paprika
1/2 beger kremost, paprika
salt og pepper
Stek kjøttdeig, ha i løk, paprika og hvitløk/chili og stek litt til,
Ha alt i en skål og bland i kremosten + salt og pepper (smak til)
Fyll 2:
Bacon og tomat.
Jeg brukte tørkede tomater og la de i eddikvann i ca 15 minutter først
3 ss epleeddik, 1 1/2 dl vann
1 1/2 tomat
7-8 soltørkede tomater
1/2 glass fetaost
ca 100 g stekt bacon.
En «dusk» fersk basillikum
Skjær alt i biter og bland sammen,
Forstek paibunnen på 200* i 15 minutter.
Spar litt eggehvite, og smør på bunnen der det er «huller» i bunnen.
Da slipper du at eggestanden renner under bunnen og blir svidd.
Lag eggestand av:
3 egg
1 dl melk
1 dl fløte (siden det er lørdag)
1 ts salt
Riv ca 200 g ost (jarslberg, kanskje ikke nødvendig,
meg gubben elsker ost….)
Legg fyll i paibunnen, halve siden hver,
strø over revet ost og hell over eggestanden.
Stek i ovnen på 200* i 30 minutter.
Serveres med salat.
Gubben likte kjøttdeigsiden best,
jeg foretrakk tomatsiden.
Men begge var gode,
og nå er vi mett,
klar for sofa,
og en film.
Gubben har funnet en action komedie,
Amerikansk….
kanskje ikke helt min favoritt,
Men Bruce Willies er med,
så kanskje det blir bra??
Ha en fortsatt god lørdag,
jeg skal rett i snopeposen….
Dessert!!!
Det så nydeligt ut.. 😉
Ser deilig ut. At herren i huset likte kjøttsiden best er vel ikke helt overraskende.
Ha en fin søndag.
Lilleputten:Takk:0)
Georgine:Ha ha, nei ingen overraskelse det:0)
God søndag:0)
Denne skal prøves ikveld😃😊👍
berit: Så kjekt. Håper det smaker 🙂