Hjemmelaget SUNN sjokolade!

Jeg ble så inspirert av Tuva på
www.hjelpemegselv.blogg.no

og denne Rawfood sjokoladen som hun laget selv.

Hun har forøvrig en helt herlig blogg,
som ikke er en matblogg,
men en positiv oppløftende blogg,
som får deg til å tenke positivt,
som gir deg energi og styrke i hverdagen,
og som bare er helt herlig,
som bloggeren selv!

Over til sjokoladen,
Oppskriften ble en test,
og derfor særs små mengder.
Jeg gikk til innkjøp av:

Kakaosmør, kakaopulver, cocosa og agaveresirup

Alt dette for å lage sjokolade??
Joda, men cocosa kan brukes som smørerstatning,
og agavesirup er perfekt som søtningsmiddel,
dobbel så søt som sukker, ergo mindre mengde = mindre kalorier….
Hey hey….
(løse fakta fra butikkdamen)

Jeg tok altså:

20 g kakaosmør
20 g cocosa
20 g kakaopulver
2-3 ts agavesirup

30 g hakket peanøtter og rosiner
(har fått ny digital vekt…..;0))

Smelt kakaosmør og cocosa på SVAK varme,

 
Ikke over 40*
Bland i kakaopulver og smak til med sirup.
Bland i nøtter og frukt ,
og ha blandingen i små former.

Sett kaldt i kjøleskap,
og vips,
du har din egen sunne sjokolade!

Her kan man eksprimentere i det vide og brede,
jeg har hatt litt vaniljeexstrakt i,
og vaniljesukker…
Men de første var egentlig likegod….
har og hatt litt chili i,
men veldig lite da.

Har veldig lyst å ta fløte i jeg,
men da ødelegger jeg jo hele rawfood prinsippet,
men kanskje jeg gjør det sånn i litt hemmelighet….;0)

Kjempegøy,
kjempegodt og sunt!!!!
Her er det bare å kaste seg i det,
helsekostbutikken har masse gode tips og råd!!

Sjokolade på en onsdag???
Eh, JA,
jeg spiser jo sunt;0)

 

 

0 kommentarer til «Hjemmelaget SUNN sjokolade!»

  1. Det er noe jeg har hatt lyst å prøve lenge! Hvor fant du alle rare ingrediensene? Den relativt nye økologiske butikken i sentrum? Så de hadde mye rart da jeg var innom Ser du også bor i Bergen;)

  2. Herlig, har tenkt på å lage det enstund. Men nå som du fikk det til å se så lett ut må jeg jo prøve snart! Var ingrediensene dyre (med unntak av cocosa´n, for den har jeg:P ) ?

  3. Cathrine:Ikke så aller verst, betalte vel 400 og noe for alt. Sirupen var billig, 59 eller no sånt… Smøret og pulveret 120 og 180 mener jeg. Den kan vel lages uten kakaosmør og tror jeg, men smelter da fort i stuetemp. Lykke til:0).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.