Søndagsmiddagen på en mandag,
men så har du god tid til å planlegge dette til neste helg,
eller om du bare vil kose deg max midt i uken.
Ostesufflè er kanongodt,
og på langt nær så vanskelig som du tror å lage,
husk bare å bruke en GOD ost.
(vanlig norwegia? GLEM DET)
Finn frem:
3 ss smør
4 ss hvetemel
3 dl H melk
5 egg
1 1/2 ts salt
300g lagret jarlsberg eller annen lagret god ost, f.eks lagret norwegia
(jada, vanlig jarlsberg går og)
Smelt smør og ha i mel, rør det godt sammen,
spe med melk og rør godt imellom hver gang.
La den koke forsiktig i ca 10 minutter. Ha i salt
Imens skiller du eggene,
plommene får leke litt sammen i en skål,
hvitene får leke tivoli i kjøkkenmaskinen sammen med noen saltkorn,
tja en 25 korn kanskje? (dette er bare for at hviten skal bli skikkelig stiv)
Rasp osten og ha så litt ost og plommene i den hvite sausen som har fått avkjøle seg litt.
rør godt og rør i resten av osten.
bland så i eggehviten,
litt og litt med slikkepott, dette skal vendes forsiktig inn,
det klarer du så enkelt att!
Til sist heller du massen forsiktig opp i en smurt sufflêform.
Og steker den i ovnen på 180* i 50 minutter.
Dette serverer du med salat og loff.
Og det smaker fantastisk!!!
Gubben og guttene elsker den,
og det gjør jeg og…..
Har du prøvd å lage dette før??
Hvis ikke, prøv!
Oi, så deilig ut, men spørs om det alt for tidkrevende for meg altså. Prøvde forresten ostebollene dine på lørdag. Hadde i litt for lite jalapeño, men ellers var de veldig gode. Skal prøve igjen om ikke så lenge 🙂
MMMMmmmm, ostesufflé…. Gaaaaaahhhh… (sikle…) Der ble jeg litt Homer Simpson kjenner jeg… enda jeg er mett! Aldri lagd – hører bare om synke-sammen-historier i tegneserier og på film og sånt – men det bør nok prøves ja! 🙂
whatwouldnemido.blogg.no
Consuming:Så bra:0) Jeg var og litt for forsiktig med jalapenoen første gangen.
whatwouldnemido:Ja, når lukten sprer seg i huset sikler vi som Homer her og;0)
Den synker alltid litt sammen på vei bort til bordet, men det har ikke noe å si:0) Glemte forresten å skrive at en ikke skal åpne stekeovnen den første tiden….ups!
dette har jeg faktisk laget for mange herrens år siden, når jeg gikk på skolen tror jeg.. *tenke*
Men det var godt, tror jaggu jeg må lage det en dag! Men mener å huske at den kan falle sammen.. Noe den sannsynligvis gjorde da..hehe!
Ikke vanlig ost? hm,… Takk for inspo! 😀
ingerslilleverden.blogg.no:Så bra, tror ikke du vil angre! Men husk å ikke smelle med ovnsdøren sånn midt i steketiden;0)
Kan man lage det uten melk? Har evnt. bare kefir og orker ikke gå ut for å handle.
Hilde: Lurer litt på om kefiren vil skille seg…. Når den koker.. Du har ikke fløte da?? Event litt fløte, som tynnes med vann?? Du kan jo og lage hvit saus med vann…selv om smaken ikke blir den samme, og fargen ikke blir hvit…. Men har du en god ost kan det jo kanskje gå bra;)
NAM, det så herlig godt ut 😀 Har aldri prøvd det men pleier å lage eggerøre på nesten samme måte, stivpiska eggehvite oppkokte eggeplommer med mel 🙂 Ha en nydelig lørdagskveld du superkokken vår <3
ladyaugust: Hørtes ut som en fenomenal eggerøre:) Ha en fantastisk søndag:)
Da skal denne testes i kveld men jeg kom jo på at jeg har ikke suffelform, så vi får se hvordan det går 🙂
Mariann Sæther Tokle: Ojda, ja kanten bør jo være litt høy….men flere små kan jo også gå 🙂 Lykke til 🙂
Prøvde tupperwareformen, men den står i ovnen nå, padde flat,hehe
Anonym: Ups da…. Men den smaaaaker sikkert godt 🙂