Søndags Briochèer.

From Paris with love….

Hrmpfh….har aldri vært i paris,
aldri sittet på fortauskafè og spist Brioche og drukket kaffe…

Kommer sikkert ikke til å gjøre det heller….
Og anyway,
det høres alltid så flott ut,
i Roma skulle vi sitte på kafe og spise lekkert bakverk….

Gjorde vi det??
Forsåvidt, men det var såvidt vi fikk tid,
og kaken vi kjøpte var oppskrytt….
og det blåste en iskald vind….

Så hvorfor ikk lage lekkert bakverk hjemme….
og nyte det innendørs,
imens det småregner ute!

Dette var en heller lang prosess,
men enkelt,
og veldig gøy;0)
Og oppskriften kommer igjen fra
www.passion4baking.com

Brioche

345 g hvetemel
1 dl melkepulver
3 ss sukker
3 store egg
1 dl lunkent vann
140 g mykt smør
1 ss tørr gjær

La dette gå i kjøkkenmaskin i 20 minutter. (ja, leeeeenge)
jeg måte tilføye litt mel, deigen var klissen etter 20 minutter,
den skal da bli smidig og fin.
Legg den i en bolle smurt med smør og la heve 1 time.
   
Sett den så i kjøleskap, minst 3 timer,
helst natten over.

Lag små boller og lag hull i midten,
trill små kuler og fyll i hullene.
   
Smør sandkakeformer og legg briochèene i formen,
etterhev 1- 1,5 time-
Mine hevet ikke så godt,
men blåste seg opp i ovnen.

De ble skikkelig søte, dette er før heving.

Pensle med et sammenpisket egg.
Stek i 15 minutter 190*
Avkjøl og nyt med hjemmelaget bringebærsyltetøy,
eller en annen variant  om du vil,
kanskje bare en klikk godt smør…..
mmmmmm……
   
Perfekt til en kopp te en søndags ettermiddag…..

God søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.