Jepp, de er gode,
de er sunne
og det er VM!
Symbolet på Norske folk,
sunn og sterk ungdom i sin beste alder!
Bare se på meg;0)
De ser kanskje ikke så sunne ut,
men det er de,Og de var kjempegode!
Så de ble laget på Wenches kjøkken på TV2 idag, og laget min egen variant, omtrent lik.
Oppskrift som følger:
3,5 dl lunken melk
50 g fersk gjær
1 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts salt
1/2 dl havregryn
1/2 dl havrekli
1/2 dl havremel
2 små gulrøtter, raspet på fin rasp
1 eple raspet på fin rasp med skall
ca 50-75 g smør, smeltet
Hvetemel til en smidig deig. (ca 7-8 dl, kommer an på størrelse på frukt/grønt,
smørmengde o.l., ha i litt og litt, la deigen gå i maskinen og føl deg frem med melet)
Her kan man og i prinsippet ha i alt og la kjøkkenmaskinen gå,
men pass på temepraturene, hvis melk og smør bare er akkurat lunkent,
vil gulrøttene og eplet kjøle veldig ned.
Ha derfor i gulrøtter og eple først,
varm melken litt ekstra og sjekk temp før gjæren sleppes i.
Har du ikke havremel så hopp over,
men kjøp gjerne om du ser det i butikken,
perfekt til pizzabunn, rundstykker og lignende,
bytt ut litt hvetemel med havremel,
og vips, så var du LITT sunnere;0)
(og kan spise LITT mer)
La deigen heve i en bolle Hell den så ut på bordet Og trill boller!
Jeg brukte halvparten av deigen på skillingsboller,
kanel passer jo godt til gulrot og eple.
De ble og kjempegode,
og guttenes favoritt!!
Mine boller etterhevet veldig godt,
fikk ikke tatt bilde da,
her var det bare å få de i ovnen.
225′ i ca 15 minutter,
skru ned til 200* når de er satt inn i ovnen.
De ble luftige og gode,
og et litt sunnere alternativ!
Sikkert perfekt til en skitur,
vinter og sne,
vi normenn er gode for tre….
for vi er det beste av folkeslag
ingen VM er bedre enn idag…
Blir vi ikke litt eplekjekke når vi skal ha VM på hjemmebane??
Synes det blir VEL mye fokus på hvor flott og fint alt er,
og hvor serk og suveren vi er…
Vi burde heller vente og ta imot eventuell berømm for VM arrangement,
og Norsk innsats ETTER VM.
Synes nå jeg!
Men bollene! DE var gode de!!
Så kjempegode ut!
nam, boller 🙂
Så godt ut nå 😉
De ser jo kjempegode ut da:)
namm, nå fikk jeg lyst på boller : )))
namm, nå fikk jeg lyst på boller : )))
namnam
Mmmm, synes nesten jeg kan kjenne duften helt hit til jobben i Oslo.
Ref kommentar på forrige innlegg, kanskje denne linken kan være nyttig i forb. med ditt nye kamera?
http://www.bloglovin.com/m/1350981/178862188/a/0/aHR0cCUzQSUyRiUyRnN0aWxsd2F0ZXJzLmJsb2dnLm5vJTJGMTI5Nzg2MTM0OF9ncnVubmt1bm5za2FwZXJfZm90b2cuaHRtbA==
Ingvild
Søørn, ser at litt av linken falt ut. Sender deg hele på mail. 🙂
så godt ut 😀
De så gode ut:) Takk for at du delte. Disse skal jeg få ungene til å bake til oss ja:))
Hvor mange boller ble dette?
Ane:Kommer veldig an på størelsen, men pleier vel få ca 12-15 boller.:0)
Prøvde desse bollane i dag – kjempegode! Både vaksne og barn likte dei godt. Eg delte deigen i 16, det vart store og fine bollar.
Signe:Å så bra:) Veldig kjekt å høre:)
Nå fikk jeg lyst til å lage bollene 🙂
Disse så utrolig gode ut 😀
PinkLadyXoXo: Takk:)