Hjemmebakt flettebrød og rundstykker.

Det er onsdag og jeg baker!
Ikke noe kryss i taket,
alt er som det pleier!

Har laget masse rart,
men sitter nå og spiser deilig grovt brød,
så ferskt at det knaser i kanten,
men ikke så ferskt at det er kokvarmt med rårand fra kniven;0)

Viktig at brød får hvile..

Men du må ta de ut ifra formen,
ellers blir det kondens og skorpen nedi blir myk og moshi…

Idag brukte jeg:

5 dl vann
2 dl havrekli
2 dl havregryn små
1 ts salt
2-3 ss margarin
50 g gjær
Hvetemel til en smidig deig.

Ha havrekli og havregryn i bollen sammen med margarin,
hell over ca 2,5 dl kokende vann,
grynene blir nå skåldet.
La stå et par minutter,
ha i kaldt vann til passe tempratur, (resten av vannet)
og hiv i resten av ingrediensene.
la kjøkkenmaskinen gå i minimum 5 minutter,
og la deigen heve.

Etter ca 30 minutter triller du ut det du vil ha,
jeg laget flettebrød,
     
Og noen rundstykker, siden jeg skulle ha til frokost,

Etterhevet de under plast på ovnen,
      
Penslet de med melk og stekte de på 225* ca 20 minutter på rundstykkene, 40 minutter på brødet.
(slo ned temperaturen til 200* etter en tid)

Det ser godt ut,
og det lukter enda bedre,
og smaker……mmmmmmmmm
   

Håper du ble fristet,
Fortsatt god onsdag:0)

0 kommentarer til «Hjemmebakt flettebrød og rundstykker.»

  1. Reklamerte i tillegg litt for bloggen din når jeg skrev om rundstykkene, vel fortjent, en av de bloggene jeg MÅ innom hver dag! :)) Stå på videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.