FredagsTapas.

Idag er det fredag,
og vi vil ikke ha en sur vossakorv.

Nei da passer det bedre med tapas,
og nå dufter det deilig av chili osteboller og marinerte kyllingspidd.

Disse chili ostebollene fant jeg hos
http://wensjs.blogg.no/

Masse gode tapas forslag der!

Oppskriften og fremgangsmåten var såre enkel!

Chili osteboller.
50 g smør
2 dl vann
2 dl hvetemel
3 egg
1 ts salt
3ss hakket jalapeno
3 dl vellagret ost

smelt smør i en gryte, ha i vann og salt og kok opp,
ta pannen av platen og rør hurtig i mel, la det avkjøle litt,
(riv ost og hakk jalapeno i mellomtiden)
ha i ett og ett egg,
rør godt imellom, ha så i ost og jalapeno og rør godt.

Ha deigen i sprutepose (eller bruk spiseskje)
Sprut 30-40 topper på bakeplate

og stek i 15 min, 200*
IKKE åpne ovnsdøren imens de steker, da faller de sammen, klæsj!

Jeg brukte en blanding av ridderost, jarlsberg og litt parmesan,
disse ble så gode at jeg må kjefte på gubben så han ikke skal spise opp alle før vi spiser!!
(jeg laget nemlig bare halv porsjon)

Sammen med dette har vi reste kjøttboller og kyllingspidd

Baguetter og aioli.

Nå gleder vi oss til å huggen inn!

Ha en smakfull, god og velduftende fredag!!

0 kommentarer til «FredagsTapas.»

  1. hjelpmegselv:Hi hi, da er vi vel ganske like, utenom å skli, her regner det nemlig. Men tøyser gjør jeg, og småkvirgledergruer meg til den store festen jeg skal ha neste lørdag…. Er visst noe bursdagsgreier jeg har.

  2. Disse var kjempegode!! Går det an å lage deigen dagen før den skal stekes, og bare oppbevare den i kjøleskap?

  3. Ingunn:Så bra. 🙂 Jeg har laget deigen et par timer på forhånd, og oppbevart den i spruteposen, i en pose i kjøleskap før steking. Så skulle tro man kan ha den der over natten og. Lykke til:) Ps. gi gjerne en tilbakemelding om det går…eller ikke:)

  4. Det gikk helt fint å oppbevare deigen i kjøleskap over natten!:) bollene ble supergode!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.