Prøver igjen med linken til Gunn Berit sin side,
der hvor hun hadde oppskrift på cheddarsausen.
gå inn her
Håper den virker nå:0)
Oppskrift på hamburgerbrød fant jeg på Klikk.no
Bent Stiansen`s hamburgerbrød.
Ingredienser
- 2 dl vann
- 1,5 dl melk
- 25 g gjær
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 0,5 ts sukker
- 10 dl hvetemel, gjerne grovbakstmel
Fremgangsmåte
Hamburgerbrød
Varm vann og melk til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i blandingen. Tilsett olje, salt,
sukker og hvetemel og elt sammen til en passe fast og glatt deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett deigen til heving i ca 40 min (til dobbelstørrelse).
Ta deigen ut på et melet bakebord og kjevle ut til en tykk leiv, 2 -2 ½ cm tykkelse. Bruk en liten tallerken og skjær ut runde brød (bruk et pizzahjul), 10-12 cm i diameter. Legg brødene på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la etterheve i ca 20 min. Pensle med sammenpisket egg eller melk og dryss med sesamfrø eller grovt mel. Stek i varm stekeovn 225 °C på nederste rille i 12-15 min.
Avkjøl og del i to før hamburger og fyll legges i.
Varm vann og melk til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i blandingen. Tilsett olje, salt,
sukker og hvetemel og elt sammen til en passe fast og glatt deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett deigen til heving i ca 40 min (til dobbelstørrelse).
Ta deigen ut på et melet bakebord og kjevle ut til en tykk leiv, 2 -2 ½ cm tykkelse. Bruk en liten tallerken og skjær ut runde brød (bruk et pizzahjul), 10-12 cm i diameter. Legg brødene på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la etterheve i ca 20 min. Pensle med sammenpisket egg eller melk og dryss med sesamfrø eller grovt mel. Stek i varm stekeovn 225 °C på nederste rille i 12-15 min.
Avkjøl og del i to før hamburger og fyll legges i.
Jeg brukte halvparten sammalt hvete fin.
De ble mektig og gode.
Veldig smart med det pizzahjulet når du rundet de:0)
De ble mektig og gode.
Veldig smart med det pizzahjulet når du rundet de:0)
Så får vi håpe det blir burger både her og der.
Jeg kom inn via linken før og jeg da 🙂 Og jeg fant en annen oppskrift som jeg tenkte å legge ut etterpå. Hittil ser det veldig bra ut, det lukter himmelsk og vi venter bare på chipsen :)) Sausen er tyvsmakt og den var jo helt sinnsykt goooood!!! 🙂
Gunn Berit:mmmm så bra. Tenkte nok jeg var litt sen. Gleder meg til å høre/se resultatet. Drømmer enda om den sausen….
Det var helt sinnsykt godt!! Men neste gang vil jeg ha sylteagurker til. For det manglet noe friskt følte jeg. Men gud den sausen var helt herlig!! Og brødene ble gode også! En helt topp søndagsmiddag 😀
Gunn Berit:Åh, så rart, jeg spiste en liten rest fra igår idag, og sa da til gubben at vi manglet jo sylteagurk, det hadde passet til. Vittig, men antagelig veldig riktig da, siden vi begge kjente det;)Så bra det smakte hos dere og:) Og tusen takk for tipset;)
Hihi, vi er matglade begge to vettu 🙂 Alltid gøy å få tips og dele tips!