Hvis ikke burde du prøve,
det er enkelt å lage,
greit å ta med til korgfesten;
og veldig veldig godt,
varm som kald!
Jeg laget idag med egen pillede reker,
det var litt styr med pillingen,
men ifølge gubben var det verdt det!
Vi hadde masse annet godt og,
feiret den hos min mor og far,
så her var noe for enhver smak!
(og jeg ble så mett at jeg ikke klarte siste stykke pai…)
Mmmmm, mammas hjemmebakte loff, roastbiff og kalkunpålegg.
Oppskriften på paien følger her, den er hentet fra:
www.matklubben.se en herlig matklubb!
Ingredienser
200-300 g räkor
125 g vitlöksost
2 dl ost
2 ägg
1 burk crème fraiche, 2 dl
1-2 msk dill
salt
Pajdeg:
2 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
90g smör
½ dl vatten
Forstek paiskall 175* 15 min, stek pai 175* 25-30 min
Smuldre kaldt smør i mel og salt, ha i vann til deigen samler seg.
Trykk ut i paiform, avkjøl i kjøleskap minst 30 minutter. Prikk skallet med gaffel før forsteking.
Pisk sammen egg, creme fraiche og kremost. + litt salt (1/2 ts )
Rensk rekene.
Legg rekene i det forstekte skallet, dryss over revet god lagret ost, hell over eggestanden.
Stek og avkjøl! (virker paien lite stekt, så stek 5-10 minutter til)
Så var det kakene da,
oj oj som vi har kost oss idag!
Osteiskake, Pavlova, hjemmebakte spelt boller med smør og mammas bringebærsyltetøy,
kjeks med rosiner og tranebær, (de ble fantastisk gode!) og ris is til de som ikke tåler fløte og egg.
Da vi var forsynt var det fortsatt mye pavlova igjen,
og den holder seg så dårlig at jeg tok et stort stykke til.
(ble bare litt kvalm)
Lurte den ene broren min til å ta et stykke til,
og lurte halve resten av kaken med min andre bror hjem.
Perfekt, ellers hadde jeg presset i meg alt siden den er så god!
Nå er gubben og guttene på fortballtrening,
jeg ser fire stjerners reise,
(og sitter litt her)
Eneste som er dumt nå er at jeg fremdeles er mett,
håper jeg blir sulten igjen snart!
Her ser dere lille Bonnie sin nye hobby:
Sukk!
Men akkurat nå ligger hun som slakt i sofaen,
sliten etter besøket gitt!
Tja tja, har så masse gode rester jeg kan lage noe av i kjøleskapet….
men må bli sulten først,
kjenner at det ikke er så lenge til,
lurer på om jeg er LITT for opptatt av mat???
Burde jeg gått til psykolog??
matpsykologer, finnes det??
Ha en matrik søndag!
Veit du at dei hundane der e mykje mindre i verkelegheiten enn på billete??
Pylse Pedro:Ha ha jeg ler så jeg griner. Eg tog han ikkje før no!!
Hehe, kunne ikke dy meg 🙂 Nydelig Pavlova mm!!
Du er perfekt som du er (like glad i mat som meg med andre ord ;), og det skal du fortsette å være i disse hysteriske karbotider 🙂 Klemklem 🙂
anettesbokboble:Takk, ja vi må ikke la oss lure inn i de lavkarbo sektene;0)
Du har helt rett, vi er bra som vi er:) klemklem