Scampi, aioli og hvitløksbrød…..

Ai ai ai, nå er vi mett gitt!
og..
Å du å du så godt det var;)

Laget hvitløksmør: 2/3 del tine smør, 1/3 del soft soya margarin,
ca en halv kinesisk hvitløk, litt hakket basillikum og paprikapulver.

La smøret bli mykt og rør ihop.
Skjær snitter i halvstekte baguetter og smør ivei.

Legg de i kjøleskapet en halvtimes tid og stek som anvist (225* 10-12 min)

Aioli:
1 pk majones (ekte!!)
en liten bukett basillikum (fant en fin på rema idag:))
en liten ss dijon sennep
en skvett sitron. (ca 1-2 ts)
1/2 kinesisk hvitløk eller mer
Rør ihop og sett i kjøleskap en halvtimes tid.

Kjøp rå scampi (finnes frossen hos rema)
La de tine og  «skrell» de.

Varm olje, ha i biter av chili og hvitløk og hiv i scampi.
Stek fort og gale til de skifter farge. (går fort)
Hell i en skål, sausen og, den er god!!

Tja, det var vel det:

Litt søt chilisaus er godt til.

Vi var sulten og hadde i tillegg reker og krabbe.
Og noen fiskekaker…

Veldig mett nå…

Fredagen stunder mot lørdag.
Kvelden er blitt mørk og litt kald.
Fotballen jaller på tv.
Og Norge er omtrent like dårlig som de pleier…
(selv om de leder nå da:))

God helg;)

0 kommentarer til «Scampi, aioli og hvitløksbrød…..»

  1. Det såg nyyyyyyyydelig gody ut! Ska teste det ut sånn ca neste helg;-) Ha en fin helg i solen.
    Norge vant jo:-)

  2. Første gang jeg var ute med deg (Kari sitt utdrikningslag) spiste du scampi. Så jeg tenker alltid på deg nå scampi er nevnt, eller i nærheten. Selv er jeg ikke så begeistret fo scampi, men du og du så flink du er å komme med gode tips og nydelig mat. Skulle nesten trodd at dere ikke kom opp bakken fra huset, så mye godt som du lager 😉
    Tusen takk for utmerket blogg med masse inspirasjon og glede <3

  3. Heisann, det så utrolig godt ut 😉 Et lite tips, e skikkelig godt å marinere scampi over natten eller lengere i thai sweet chili saus, kutt opp litt hvitløk og fersk chili å sleng oppi. Himmelsk 😉
    Aioli er også lett å lage selv. 1 eggeplomme, olje, vann,, hvitløk, grov dijon sennep(ser bra ut) salt, pepper, sitronsaft for smak. Olje og vann mengde kommer ann på hvor mye aioli du vil lage. Kjør egg + resten i foodpro. og avslutt med å spe olje og vann. SÅ godt 😀
    Ha en fin kveld.
    /kattalarsen

  4. Katrine:Fikk helt hetta etter å ha vispet aioli for hånd til jeg ble svimmel, og så skilte den seg enda så forsiktig jeg var. Men kanskje jeg skal teste med maskin ja;) Takk for gode tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.