Ai ai ai, nå er vi mett gitt!
og..
Å du å du så godt det var;)
Laget hvitløksmør: 2/3 del tine smør, 1/3 del soft soya margarin,
ca en halv kinesisk hvitløk, litt hakket basillikum og paprikapulver.
La smøret bli mykt og rør ihop.
Skjær snitter i halvstekte baguetter og smør ivei.
Legg de i kjøleskapet en halvtimes tid og stek som anvist (225* 10-12 min)
Aioli:
1 pk majones (ekte!!)
en liten bukett basillikum (fant en fin på rema idag:))
en liten ss dijon sennep
en skvett sitron. (ca 1-2 ts)
1/2 kinesisk hvitløk eller mer
Rør ihop og sett i kjøleskap en halvtimes tid.
Kjøp rå scampi (finnes frossen hos rema)
La de tine og «skrell» de.
Varm olje, ha i biter av chili og hvitløk og hiv i scampi.
Stek fort og gale til de skifter farge. (går fort)
Hell i en skål, sausen og, den er god!!
Tja, det var vel det:
Litt søt chilisaus er godt til.
Vi var sulten og hadde i tillegg reker og krabbe.
Og noen fiskekaker…
Veldig mett nå…
Kvelden er blitt mørk og litt kald.
Fotballen jaller på tv.
(selv om de leder nå da:))
God helg;)
Det såg nyyyyyyyydelig gody ut! Ska teste det ut sånn ca neste helg;-) Ha en fin helg i solen.
Norge vant jo:-)
Anonym:Ja det ble jo seier. Hørte mest på kommentarene i begynnelsen, og da var det ikke mye skryt å få;) Men en mye bedre andre omgang!!
Ha en nydelig helg du og!!
Første gang jeg var ute med deg (Kari sitt utdrikningslag) spiste du scampi. Så jeg tenker alltid på deg nå scampi er nevnt, eller i nærheten. Selv er jeg ikke så begeistret fo scampi, men du og du så flink du er å komme med gode tips og nydelig mat. Skulle nesten trodd at dere ikke kom opp bakken fra huset, så mye godt som du lager 😉
Tusen takk for utmerket blogg med masse inspirasjon og glede <3
Heisann, det så utrolig godt ut 😉 Et lite tips, e skikkelig godt å marinere scampi over natten eller lengere i thai sweet chili saus, kutt opp litt hvitløk og fersk chili å sleng oppi. Himmelsk 😉
Aioli er også lett å lage selv. 1 eggeplomme, olje, vann,, hvitløk, grov dijon sennep(ser bra ut) salt, pepper, sitronsaft for smak. Olje og vann mengde kommer ann på hvor mye aioli du vil lage. Kjør egg + resten i foodpro. og avslutt med å spe olje og vann. SÅ godt 😀
Ha en fin kveld.
/kattalarsen
Katrine:Fikk helt hetta etter å ha vispet aioli for hånd til jeg ble svimmel, og så skilte den seg enda så forsiktig jeg var. Men kanskje jeg skal teste med maskin ja;) Takk for gode tips!
Randi Reikerås:Takk, så kjekt! Og tenk jeg kan ikke huske at jeg spiste scampi den gangen. Men nå vet jeg det:)
Den anonyme er meg, Aud Sissel. Skjønner ikke koffor ikke navnet kom opp.
Aud Sissel:Lurte på om det var deg ja:) Nei det er ikke alltid alt fungerer som det skal. Takk for fine kommentarer iallefall, veldig kjekt:)
Og ha en solrik søndag:)