Sunnere skillingsboller. Og havrekjeks….

Og de ble veldig gode, godkjent av guttene skulle være bevis nok.

Bollene ble laget med hvetehelkorn.

Kornene legges i bløt over natten.

Deretter koker jeg de i ca 2-3 timer. (småputrer) Med salt og en klikk smør.
Vann tilsettes ved behov, de skal ikke koke tørr/tykk

La grøten få passelig temperatur, lag så varmhevet gjærdeig av:

Ca 2 dl ferdig helkorngrøt
2 dl lunken melk
50 g margarin
1 eggehvite (event 1 egg, jeg hadde en rest bare)
50 g gjær søt.
1-2 ts kardemomme
0,75 dl sukker
Hvetemel til en passe deig.

Lag skillingsboller og la de etter heve 30-40 min

Som du ser er det ikke lett å få øye på helkornene, men de er der.
De er imidlertid ikke harde,
etter den behandlingen de har fått skulle det og bare mangle!!
Så bollene blir saftig og gode, uten noen tung følelse.

Guttene syntes de smakte deilig, og de pleier være ærlig!
Ja, de gikk ned på høykant hos meg og.
Absolutt noe vi bør prøve i barnehagen dette!

I morgen er det teater og barseltreff.
Vi skal ha kose "øving" med kaffe, kaker og baby.
Et av teater medlemmene har fått baby, og denne skal behørig beskues.
Prøvde denne havre og kokos oppskriften. Enkle kjeks.
100g smør (smeltes)
100g  hvetemel
100 g sukker
85 g havregryn (små)
85 g kokos
1 ss honning (rør ut i smør)
1 ts natron
2 ss vann
Bland sammen til en fin masse:

Lag kuler, trykk flate og stek  175* i ca 10 min (til gyldne)
Jeg laget noen store og noen små, de holdt formen noenlunde.

Og var veeeeeldig gode:)

Det er blitt litt smaking og prøving. Så:
Har jeg lyst å begynne på fiskekakemiddagen nå????

0 kommentarer til «Sunnere skillingsboller. Og havrekjeks….»

  1. å hallooo. Du er jo full av gode saker. Kan ikke dere flytte inn her i blokka vår, det hadde jo passa fint å snuble inn hos dere å spise kaker, sånn hver søndag feks 😛
    Knalldigg spør du meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.