Deilig lunsj! Kjerstis smørbrødpai!

Jeg må vel kunne kalle paien opp etter meg selv,
  siden den er pønsket ut av meg!!? 🙂

Dette er ingen vanlig pai, blir mer smørbrødpai (derav navnet;))

Lag en liten foccacia inspirert deig:

1,5 dl lunket vann
20-25 g gjær
1 ts salt
2 ss olje
mel (litt grovt + hvetemel) til en LØS deig.

La heve litt.

Smør en paiform godt.
(Jeg brukte en liten med løs bunn, men skal funke med vanlig og)
20 cm i diameter.
Det ble bra med deig, jeg dro den godt over kanten for å få den til å henge fast,
ellers risikerer du at den trekker seg ned i formen.

Trykk og dra deigen godt utover,
ved hjelp av olje og en god slikkepott.
Prikk deigen med gaffel.

Forstek i ovn ca 10 min. 200*

Ta ut og prikk litt med gaffel.
Ha på fyll.

Fyll:
3 store sopp
litt bacon (bare for å få smaken, brukte ca en slice)
en liten løk
1 egg
1 dl melk
salt og pepper (aromat)
revet ridderost (ca 1-2 dl)

Bruker du større form dobler du eggestand.

Stek sopp,bacon og løk. Pepre.
visp egg og melk, krydre
legg på sopp,løk,bacon,ost og hell over eggestanden.

Stekes 200* ca 20 min.

La den kjøle seg litt før du skjærer i den.
Serveres gjerne med salat
og den deilige dressingen jeg ble tipset om av:
http://gunnberit.blogg.no/1281724068_nachoskveld.html

Den var virkelig smaskens!!
Så er det bare å nyte….

En perfekt lørdagslunsj!!

Hva blir din lørdagslunsj??

0 kommentarer til «Deilig lunsj! Kjerstis smørbrødpai!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.