Middag fra et nesten tomt kjøleskap….

Bacon er en smart ting å ha i kjøleskap. Lang holdbarhet og uendelig variasjonsmuligheter.

 Etter en helg på hytten var søndagsmiddagen glemt, så her satt vi, sulten gnog og gode råd var dyre;)
Folk flest ville nok allerede vært på telefonen til en lokal pizza sjappe. Men ikke jeg nei:)

Gubben hadde i sultens rus kjøpt en kalkunfilet  som vi ikke grillet. (der var jo allerede altfor mye!) Så da var basisen klar. Jeg tok et glass vin og gikk ut i hagen, kom inn igjen med meny i hode, klar til kokkelering.:)

Som en forret hadde vi butterdeigsticks. Et smart tips jeg har fått hos min venninde Mary. Takk!

Så utrolig enkelt med butterdeig fra frys. Kjevle, pensle med egg, strø på salt, sesamfrø, valmuefrø, spekeskinke o.l.
(jeg hadde ikke spekeskinke så da ble det salt, sesamfrø og litt krydder)

Skjær i korte strimler, vri og stek på 200* til de er gylne.
Perfekt til fotballkampen.

Middag:

+Tortillalefser.
Stek kjøtt og grønnsaker i porsjoner.(paprika,løk,hvitlløk,chili,selleri, det du har i skapet)
Smelt ost og bland i tacosaus i en kjele. (ha i litt sambal olek om du har)
Bland litt av sausen i fyllet som til sist blandes.
Legg i wraps og hell resten av sausen oppå, sammen med litt revet ost.

Sett i ovnen på 200-225*  og gratiner ca 10-15 min.

Voilà, dagens middag av det jeg fant i kjøleskapet.
(fargen på sausen er rosa, når den blir stekt får den denne knall orange fargen. En fargerik middag dette)

Så nå er vi mett og fornøyd.
Spist noe gøy til middag du da?

0 kommentarer til «Middag fra et nesten tomt kjøleskap….»

  1. Her ble det Peppes Pizza du. Hadde ikke glemt å handle søndags middag, men farmoren til P. kom å spanderte 🙂 Helt grei middag, men er drita lei peppes og dolly. Bedre den man lager hjemme på kjøkkenbenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.