Etter å ha blitt inspirert nok en gang av Matklubben.se, laget jeg idag en lokalike til de engelske sausagerolls.
OG det ble en suksess! Mann og barn elsket det, guttene lurte på om jeg kunne lage det igjen neste uke:)
Det er så gøy når man lager noe nytt og en nytelses stønning brer seg rundt bordet når de første tyggene fortæres…
400g svinefarse
1 løk
1/2 kinesisk hvitløk
salt
pepper muskattnøtt
1 egg
ca 1/2 dl vann
2-3 ss sammalt hvete
Masse persille
Bland farsen med salt i kjøkkenmaskin, pisk egg i en skål og ha ha i mel og løk, la svelle litt.
Kjør i maskinen og spe forsiktig med vann.
La den sette seg litt og form små pølser som du steker på panne med margarin.
Dette er et klisseareid, bruk vann på hendene, ganske god følelse faktisk;)
(om du lurer på smaken, ta en liten bit på et tefat og kjør i mikro, smak om den er grei)
Lag deig:
4-5 dl hvetemel
50g margarin
1 dl melk
1 ts salt
25g gjær.
Lag varmhevet gjærdeig, etter heving kjevler du ut deigen og legger «pølsene» oppå, roll inn:)
Pensle med pisket egg og stek på 220* i 10-15 min
Til dette serverte jeg ratatouille, en forenklet variant.
Samt rømmedressing og Idun hamburgerdressing på stor flaske. (en favoritt her hjemme)
Prøv da vel:)
nam nam. Det skal garantert prøves. Må bare invistere i en kjøkken maskin, 🙂
Line:Går helt fint uten kjøkken maskin;)
Jeg kjente at jeg ble skikkelig sulten nå! Det der så skikkelig lekkert ut 😉 Jeg gleder meg til å se flere av oppskriftene dine!
mincosmopharma:Så bra:)
Veldig godt:)
pia: Så bra:) Og det minnet meg på at jeg snart må lage disse igjen:)