Fredagsmat: Ostesufflè

Og til de som ikke har prøvd dette, smaken av sufflèen som smelter på tungen med en helt eksepsjonell ostesmak
 er noe man MÅ oppleve! Finnes nesten ikke noe bedre!
En absolutt innertier i familien vår!

Oppskrift:
3 ss smør/margarin
4 ss hvetemel
3 dl H-melk
5 egg
300 g lagret jarlsberg
1,5 ts salt

Lag tykk hvit saus av smør, mel melk og salt. La koke ca 7-10 min
Del eggene og pisk hvitene stive (med noen saltkorn i så blir den lettere stiv)

Ta sausen av varmen og bland i eggeplommer og revet ost.

Vend FORSIKTIG i de stivpiskede eggehvitene og hell forsiktig i en smurt sufflè form

Stekes ved 180* i ca 50 min. (blir den veldig brun oppå, legg forsiktig et lite bakepapir på toppen på slutten)

Server med loff og salat.

Himmelsk! Helt ærlig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.