Jeg har laget yoghurt og testet ut AXA sin Glorious musli. Den var full av nøtter og frukt. En skikkelig energifyller etter en
hard trening. Og det trengte jeg nå. Har tatt bulgarske utfall og trent vekter i varmen.Tungt, men deilig svette temperatur.
Men tilbake til yoghurten:
Yoghurten lager jeg enkelt på et norgesglass. Kok opp ca 5 dl melk (jeg bruker lett melk) sammen med en halv vaniljestang. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frø, ha frø OG stang i melken. Den skal og være med i yoghurten.
Når melken når kokepunktet setter du den til side.
Hell ca 1 dl melk i glasset og la det kjøle til lunkent. bland så i 1/2-1 ss yoghurt naturell (eller annen) Hell over resten av melken ta på lokk og sett den lunt i ca 12 timer.
Jeg pakker min omsorgsfullt inn i et stort badehåndkle og setter den på badet.
Når den er klar kjøler du den i kjøleskap.
Her kan man blande inn bær eller syltetøy om ønskelig. Den er ikke så veldig søt, mer syrlig, men ofte synes jeg muslien blir søt nok i seg selv. Som når jeg lager min egen og det alltid blir litt mye rosiner:)
AXA sin var forresten veldig god. (takk Jorunn) Men her kan du ikke ha nøtteallergi altså:)
Nå er jeg passe mett, på tide å starte med middagen:)