Denne rabarbrakaken er virkelig blitt en favoritt. Det er en svensk oppskrift, og den deilige karamellglasuren som lager en småkrispig knasende overflate gjør at det ikke er nødvendig med noe tilbehør, og siden de syrlige rabarbraene gjør kaken frisk. Men om du ønsker passer det godt med vaniljekesam til. Et lett alternativ, syrlig og god.
Denne har jeg laget 3 ganger siden rabarbraen kom i hagen. Og det blir nok enda en gang. Husk å bruke rabarbra før st.Hans. Etter det blir den gjerne litt treen. Så dere som er så heldig å ha i hagen – ut og plukk! (eller skjær) Eller gå i butikken:) Kaken er superenkel!
Kaken:
3 egg
3 dl sukker
150g smeltet smør (og da mener jeg smør)
3 dl hvetemel
ca 3 stilker rabarbra (her må du vurdere litt selv)
Karamellglasur:
2 dl fløte
1 dl sukker
1 ss smør
Visp egg og sukker til eggedosis, sikt inn hvetemel, bland forsiktig inn smeltet og avkjølt smør
Hell røren i 24cm i diam. smurt form. Trykk forsiktig ned rabarbrabiter i røren.
Stek i ca 30 min i 175* (kaken skal være litt mer enn halvklar)
Kok glasur (sett den på litt før kaken går i ovnen) Ha alt i en panne og la det koke i ca 20-30 min til det begynner og tykne.
Ta ut kaken, hell over glasur og sett kaken inn i ovnen igjen i ca 10-15 min til den er klar. (stikk med kakenål)
Enjoy!