Italiensk juksesurdeigfocacciainspirertbrød…

Perfekt navn på et godt brød. Den nystekte duften brer seg rundt i huset og pirrer smaksløkene. Jeg tjuvsmakte en liten bit, men klarte ikke stoppe. Det ble mange små biter…
Nå skal jeg lage blomkålsuppe, toppet med sprøstekt bacon. Perfekt middag! Det runde brødet blir kveldsmat og kanskje matpakke skiver imorgen. Siden streiken endelig er over!!! Brød oppskrift følger under bilde..

Oppskrift som følger:

surdeig fra igår. (se blogg fra igår)
Deles i to, en litt løs focaccia deig,  en fastere brød deig

focaccia:
Halv surdeig
ca 2 dl lunkent vann
2 ss olje
1-2 ts salt
1/2 ts sukker
Hvetemel til en løs deig. Heves 1/2-1 time

Hell over i en form med bakepapir.
Etterhev 30-45 min
dryss over pizzakrydder, litt raspet ost og fingersalt.
Stekes i ovn 220* ca 20 min
(dette er ikke vanlig focaccia brød. men kan dryppes med olje og lage huller i om ønskelig)
Hjemmebakt brød gjør meg glad!!:)

0 kommentarer til «Italiensk juksesurdeigfocacciainspirertbrød…»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.