Rullekebab/gyros med hjemmelaget brød.

Har hatt en kanongod middag, Laget saftig rullekebab, helt enkelt. Oppskrift og bilde følger.
Dette må du bare prøve!!
Startet med brødene

2.5 dl sk melk, lunken
0,5 dl vann
50 g gjær
ca 0,75 dl olje
1 ss sukker
1 ss salt
ca 2 dl siktet rugmel
hvetemel til en smidig deig

Heves ca 1 time, deles i ca 12-14 biter som kjevles tynne og ovale. Legg på bakebrett, 3 på hver, prikkes med gaffel, stek i 200* til kantene er lysebrune (ca 5-7 min. kommer an på ovnen)
Legg de straks i et klede og ha klede over. Hold de tildekket så de forblir myke.

Stek kjøttdeig med krydder du liker, selv brukte jeg cummin, salt pepper grillkrydder hvitløk og sambal olek

Lag salat (kinakål, tomat, paprika og mais) + hakket løk

Dressing:
ca 2 dl naturell yoghurt
ca 4 ss majones
litt sambal olek
et fedd hvitløk/ en kvart kinahvitløk
litt sukker
smak til salt/pepper (husk smak og til etter den har satt seg)
La stå i kjøleskap minst 15 min.

Legg på fyll og lag et kremmerhus.
 Nyyyyt. Det var fantastisk godt, sa både små og store hos meg:)

0 kommentarer til «Rullekebab/gyros med hjemmelaget brød.»

  1. Super godt, med litt tilpasning av innholdet slo det an hos alle barna (2,10 og 13 år) Lager det igjen for andre gang i dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.