Nydelige, myke og saftige lunsjboller med fyll.

Lunsj boller med fyll,
nydelige myke og smakfulle boller,
med salt og godt innhold.

Med ost og gulrot i deigen,
blir det smak hele veien,
med en ekstra «bonus» midt i!

Flotte og høyreiste tar de seg godt ut på lunsjbordet!

Lunsjboller med fyll!
 

2 dl vann
25 g smeltet smør
25 g gjær
1 finraspet gulrot
1,5-2 dl finrevet ost med god smak
1 ts salt
ca 5 dl hvetemel.

Fyll:

ca 3 slicer bacon
en bit skinke
1/2 liten løk

 
Varm vannet, smelt smøret, riv ost og gulrot,
sjekk temperaturen og la den bli akkurat lunken.
Ha i alle ingrediensene og la maskinen gå til en fin deig.
 
Sett deigen til hveing under plast, ca 30 minutter.
 
Imens skjærer du opp bacon, skinke og løk,
stek først bacon, ha så i løk og til sist skinke.
Stek det og sett til avkjøling.
 
Når deigen er hevet deler du den i 10 biter,
triller små boller, trykker de flate og legger en ts fyll i midten.
 
Trykk tomlene ned i fyllet og dra deigen oppover,
dra kantene inn og lukk igjen.
(jeg bruker to hender, men her må jeg jo bruke en til å ta bilde med!!)
 
Legg bollen i en smurt muffins form, sett den i en muffinsform,

eller bruk stive muffinsformer.
 
La de etterheve ca 30-40 minutter.
Pensle med vann/egg

Stek de på 200* (la ovnen stå på 225* når du setter de inn)
Og stek de i ca 20 minutter.


Høye og flotte «buns»
myke og gode med en grotte av saftig salt fyll.

Vi spiste de som de var,
med litt egg til,
og litt majones for de som ønsket det.

Kjempegode lunsjboller!!




 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.