Denne oppskriften har jeg funnet hos Manuela,
i www.passion4baking.com
En fantastisk mat- og ikke minst kake-blogg!!
Det skulle bli små pølser,
men min deig var litt myk,
så de krøllet seg litt,
synes bare det var pent jeg!!
Churros
2,5 dl vann
75 g smør
1/4 ts salt
2,5 dl mel
0,5 dl sukker
3 egg
2 ts vaniljesukker
Smelt smør og kok det opp med vannet.
Ha mel, salt, sukker og vaniljesukker i på en gang,
rør fort til det blir en klump som denne.
Ta pannen av platen, la det avkjøle litt,
ha så i et egg om gangen og rør det godt sammen.
Egget mitt var ganske stort, jeg måtte jukse og ha i litt ekstra mel.
Deigen skal være seig.Akkurat «sprute tykkelse»
Ha deigen i en sprutepose.
Varm olje til 180* det skal bruse rundt en trepinn.
(jeg bruker rapsolje)
Sprut små remser med deig,
stek de på begge sider til de er gyllenbrun og sprø.
La de renne av seg på tørkepapir.
Og rull de deretter i sukker…..
Mmmmm, disse var bare fantastisk gode!!!
Kan absolutt anbefales!!
I morgen har jeg 1 års dag på bloggen,
dagen er proppet med åpent hus på jobben,
og Brann-Åsane etterpå,
så den ekte feiringen får vente til fredag tenker jeg…..
Det er jo en bra dag å feire på det;0)
Tror eg må prøve noen av oppskriftene dine….det ser bare SÅ godt ut…men e redd kiloene raser på…Har mange oppskrifter eg og…er spesielt glad i sjømat…
Churros er veldig godt. Jeg har ikke tenkt på å lage det selv. Takk for tipset! 🙂 Tidligere har jeg kjøpt det i Spania, men jammen fikk jeg ikke kjøpt det på julemarkedet i Brussel også.
Anders:Takk, så bra:0) Du burde lage deg en blogg og legge ut litt fiske oppskrifter, det hadde vært gøy:0)
dandilion:Ja det var skummelt godt altså!! Og skummelt enkelt å få til;0)
Elsker Churros. Har hus i Spania og spiste det alltid før, men de siste årene har jeg ikke funnet noen steder som selger det lenger. Må stjele denne oppskriften!
benedicteped:Såklart:0) Og så enkelt som det var:0) Hus i Spania hørtes deilig ut….
de ser veldig gode ut 🙂 skal lage det idag.
Anonym: Håper det smaker 🙂
Hvor lenge kan churros oppbevares? Kan de fryses? Kan de spises kalde, eller bør de varmes opp før servering?
smaker best nystekt og lunken. kan spises dagen etter og holder nok i flere dager. Bør varmes i ovn om de skal bli gode. kan spises kalde, når de er ferske er de gode kalde og. Har ikke prøvd å fryse, men antar det går veldig bra. jeg har fryst smultringer med godt resultat. varmer de da i ovn/brødrister.