En sunn start etter mye «tøysemat» igår,
Jeg bestemte meg for å lage noen grove saftige havreruter.
Disse er supersaftige,
de blir ganske flate, deigen er løs og flyter utover,
derfor smører jeg rett på de,
skjærer de altså ikke i to.
Saftige havreruter.
2 dl store havregryn
3 dl melk
2 ss smør
25 g gjær
1 dl siktet rugmel
1/2 dl linfrø
2 dl hvetemel
1/2 ts salt
Kok opp melk og smør, ha i havregryn, sett lokk på og la det stå ca 1 time.
Ha havreblandingen i bakebollen og sjekk at temperaturen er lunken.
La maskinen elte deige godt sammen, ca 8 min.
Den blir ganske klisset etter hvert.
Legg deigen i en smurt bolle, bruk slikkepotten,
og smør gjerne slikkepotten med smeltet smør.
La den heve ca 30 minutter.
Ta deigen ut på et godt melet bakebord,
Trill forsiktig løse pølser i mel, legg de på bakebordet og kutt i biter.
Etterhev ca 20-30 minutter, sprut med vann og ha på litt rugmel til pynt.
Stek de på 225* i ca 15-20 minutter, miderste rille.
Saftig, grove og gode!
Jeg tok meg en med ost og skinke,
Og disse var så saftig at smør var unødvendig.
Nybakt er deilig!
Men støvsugeren virker ikke!!
Da kan jeg jo ikke støvsuge…..
hm….
ååå nam nam!! haha nå fikk jeg vann i munnen. Jeg har brød og pizzasnurrer i ovn og til heving.. Disse så fantastisk gode ut!
jaja da slipper du og støvsuge og kan se litt på tv istedet 😉