Ja for vi må jo feire litt i dag og,
det husker jeg iallefall at vi gjorde før…..
Om enn ikke med mat kanskje…..
Og svin ytrefilet med stranda spekeskinke rundt,
ja det er mai mat det!!
Tilbehør: fløtegratinerte poteter og papayasalat.
Papayaen kjøpte jeg i en Asia butikk (Global vis à vis bystasjonen)
Den er tørket, legg den i vann, skift vann etter ca 1/2 time,
la den ligge i vann ca to timer.
Tørk av svine filèt og gni med salt og pepper.
rull spekeskinke rundt og pensle med litt olje.
Sett i ovnen, jeg stekte min filèt på 300 g i 30 minutter på 125*
Pakket den så inn i folie og lot den hvile.
Potetene skreller jeg og skjærer i skiver, + en hvitløk i småbiter.
Ha alt i en panne med 1 dl h-melk og 2 dl fløte.
La det koke til potetene er akkurat gjennomkokt, ha så alt i en ildfast skål,
men noen biter ekste smør i bunnen (smør formen samtidig)
Strø på revet ost og gratiner 200* ca 15-20 min
Når papayaen er oppbløtt skviser du av vann i et tørkepapir,
Lag så en blanding av
1/2 pose balsamico knorr dressing
1 ts balsamicoeddik
1 ss sitronsaft
2-3 ts sukker
1-2 ss vann.
Bland sammen til sukkeret smelter og hell over papaya.
Fres 2 sjalottløk, 1/2 paprika og en stilk selleri i litt olje,
bland de sammen med papaya.
Svinet ble saftig med en god spekesmak.
Kraften som sivet ut helte jeg i en skål,
sammen med 1 ss soyasaus.
Tilbehøret smakte vidunderlig!!
Balsamico papaya, kremet potet med ost og hvitløk,
en skarp saus over kjøttet gjorde det enda saftigere….(kraft + soya)
Mmmmm, vi har virkelig kost oss,
dette var virkelig en middag verdig en 16 mai!!
Og i morgen er dagen her!
Så kjempegodt ut! 🙂
Ja, for det er jo lille-17mai i dag, og da skal vi jo feire! Det så forresten overjordisk godt ut 😀
så veldig godt ut !