Lørdagsmiddag,Vårruller! Endelig oppskrift:0)

Etter mye snakking og spising av vårruller,
skal jeg endelig gi deg fremgangsmåte og oppskrift på min variant.

Vårruller er egentlig veldig greit ogenkelt å lage,
du trenger ikke frityrkoker,
og det går veldig raskt og greit å steke de.
Skulle gjerne hatt litt jevnere brunfarge,
men de «lakk» litt og da blir oljen litt «ruskete»


Du trenger:

En pakke frosne springroll paper. (fåes kjøpt i Asia butikker)
Kyllingkjøttdeig, 600g
ca 4 gulrøtter, raspet
3 små løk
1/2 kinakål
8 ss soyasaus
4 ss Oystersaus
salt og pepper

 
Finn frem ingrediensene, rasp gulrøttene, skjær løk og kinakål i smått.
Stek det raskt i panne med litt olje, løk og gulrøtter først, kinakål i etter litt.
Bare fin «myksteking» for å få frem smaker og sødme….
 
Når det såvidt er mykt (et par minutter) legg det i en stor skål,
stek så kjøttdeigen med salt og pepper.
 
Hell den og i samme skål, ha på oyster og soyasaus, bland.

Ferdigblandet, det kan med fordel avkjøles litt før du lager rullene.

 
Ta opp vårrullpapirene og la de tine på kjøkkenbenken med et fuktet håndkle over 45 min.
Du ser såvidt pakken, blå kant rundt.
Dra forsiktig papirene fra hverandre, det tar litt tid, men du kommer fort inn i det.
Legg papiret på benken, ha en ss fyll i.
Hvis du ønsker større ruller, bruk 1 og 1/2 papir på hver.
(skjær i to fra hjørne til hjørne, legg fyllet på den dobble bunnen)
 
Brett over fra bunnen, legg inn en side,
 
Legg inn andre siden og rull fremover
 
Pensle tuppe med eggehvite for at den skal lime seg godt igjen.
Rull helt sammen og legg den på et fat.
 
Varm opp olje til det bruser rundt skaftet på en tresleiv.
Ha vårrullene klare og sett igang.

Stekes på hver side til lett gylden.
Legg de på papir så de får trekke godt av seg.

Server de med en dip saus laget av:

Litt soya saus,
søt chilisaus
sitron.

Smak til, bruk gjerne bare søtchili ved siden av og!

Mmmmmm, det smakte godt!!

Kyllingen som ligger her kommer i et annet innlegg:0)

Vi ble stappa mett,
deter så lett å bare ta en vårrull til,
høre den sprø knasende lyden,
smake den spicye dipp og smakfulle rull….
Åh….det er godt vi har rester!!

Det ble omlag 4o ruller av denne oppskriften,
jeg laget de altså ganske små.



0 kommentarer til «Lørdagsmiddag,Vårruller! Endelig oppskrift:0)»

  1. Vårruller er min favoritt! I tillegg til det du (minus oystersaus og riktig så mye løk) har i pleier jeg å ha i glass eller risnudler, chilli og hvitløk, og som tilbehør bruker jeg lettrømme og chillisaus blandet sammen! Mmmmm, vårruller er godt altså!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.