Rabarbraen er kommet,
og hos naboen fant jeg flotte stilker,
som nå er blitt til lekre Cupcakes….
og de smakte nyyyydelig!!
Jordbærkremen ble lysrosa, fluffy, søt og frisk!
Litt ekstra jordbærsaus på toppen ga en frisk smak.
Med litt sprøtt topplokk og friske rabarbra inni var dette skikkelig godt!!
Rabarbracupcakes!
200 g smør
200 g sukker
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
4 stilker rabarbra
3 ss sukker
1 ss potetmel
Jordbærkrem.
75 g smør
200 g melis
3-4 ss jordbærsaus (moset jordbær)
(denne kremporsjon rekker bare til halve cupcaksene)
Dette er en stor porsjon, blir ca 24 cupcakes,
så den kan gjerne halveres.
Om du ønsker en magrere variant, dropp kremen,
ha på en klatt vaniljekesam og pynt med et jordbær.
Smaker nydelig og friskt!
Plukk eller kjøp rabarbra. (jeg kan få flere av naboen om noen vil ha!)
Skrell av det ytterste, bare dra av tynne remser, gøy!!
Hakk de i biter. Og bland med sukker og potetmel.
Røren lager du ved å røre romstemperert smør og sukker hvitt,
ha i tempererte egg (en fordel) rør godt imellom hvert.
Ha så i det tørre og den er klar.
Ikke noe hokus pokus der!
Ha 2-3 ts røre i hver form, og legg over rabarbra.
Hvor mye avgjør du jo egentlig selv, jeg syntes det passet med 4 mellomstore stilker.
Stek cupcakes på 175* i 15-20 minutter,
de skal bli akkurat litt brun og crunshy på toppen.
Jordbærkrem
Pisk smøret først, pisk så i melis.
Mos jordbær i stavmikser, sil de gjennom en tesil for å unngå frøene i kremen.
Ha jordbærsausen i og nyt fargene!
Pisk den så skikkelig godt til den blir fluffy og rosa!
Hvis den nå er myk kjøler du den litt i kjøleskap før du har den i pose.
Start ytterst og jobb deg innover.
Nå skal jeg ikke skryte over at dette er min spesialitet,
og med kamera i en hånd og sprøyten i andre ble vel dette neppe min peneste.
Men her er det bare å øve!
Vips har du flotte rosa cupcakes!
Nydelig godt og pent å se på.
Jordbærsausen var frisk og god til.
Og inni: masse frisk og god vårstemning, vårens første godbit!!
Rabarbra er jo helt sikkert grådig sunt!
full i vitaminer og greier…..
Men uansett,
vi må jo kose oss litt i vårsolen og!
Dette blir ihvertfall ikke siste gang jeg lager disse!!
åååå! de såg jo bare fantastisk ut! De skal jeg prøve ut i løpet av våren ! 😀
Åhr, rabarbra, det har jeg i hage, Kjempe godt å dyppe i sukker sommerstid! 😀 Cupcakes hadde heller ikke vært feil dag.. Hmm..
Vi skal kose oss med taco i kveld, bare menn & meg. Blir koslig.
Så nå venter vi bare på at det er leggetid for de små. 😉
Kos dere masse i kveld. <3
Det låter intressant! 🙂
Det så, og hørtes veldig godt ut!! 😀
Åh, herlig!
interesting and sweet~
Cupcakes ser så utrolig gode ut! 😀
så jo kjempe god ut!
nam nam 🙂
nam nam 🙂
Så digg! Har rabarbra i hagen, men må få litt fler/lenger stilker før jeg kan prøve!
De så jo bare helt fantastisk gode ut! 🙂
Åh, så kjempegodt ut! At jeg ikke tenkte på å lage noen med rabarbara da jeg var igang med cupcakes baking i går. En ekstra bonus med huset vi har kjøpt, var rabarbaraen jeg fant i hagen, skikkelig barndomsminner med rabarbara og sukker, nam 🙂
Så søte!
De var jo kjempelekre! Men har litt vonde minner fra barndommens rabarbragraut, så blir nok ikke til at jeg prøver å lage disse. Uansett så var tipset om å sile jordbærmassen i en tesil veldig smart. 🙂
De både så og hørtes kjempe gode ut! Jeg får luske rundt i hagen å se om ikke vi har en rabarbara busk som vil bli muffins en dag 😛
Dette tror jeg at jeg vil lage til min datter, og til hennes klassekamerater, nå før ferien 🙂
Mmmmm! Dette så farlig godt ut!!! 😀
Åh du verde mei! Så herlige mummfinser!
Påska var knall på alle mulige vis ja. Hyttetur og herlig vær. Bildet er mitt ja:)
♥ ♥ ♥
TAKK FOR TIPSET
♥ ♥ ♥
Disse vil jeg prøve ut når rabarbraen vokser frem :))
De var utrolig flotte å se på, må få prøvd disse, og her er også rabarbraen kommet ser jeg når jeg titter ut av vinduet..:-)
Er det ikke en regel forresten at den må brukes før st.hans og at det er nå den er best?
Unni:Jepp, du har helt rett, etter St.Hans blir de ofte «treen» Kan sammenlignes med nederste delen på aspargesen som vi skjærer vekk:0)
Så bra:0) Du har vel en god solvegg til rabarbraene dine, mine er nesten ikke kommet.Men veldig kjekt å få brukt de:0)