Dette brødet lager jeg om morgenen,
og joda, jeg er tidlig oppe,
men det er altså ganske kjapt å lage,
og fint om du ikke har noe til matpakken….
«Hurtigfoccacia»
3,2 dl vann, lunkent
3 ss oliven olje
50 g gjær, fersk
1 dl fint rugmel
1 dl sammalt hvete grov
1 ts salt
ca 6-7 dl hvetemel
krydder og olje på toppen.
Sett ovnen på 225*
bland alt i bakebollen og kjør til en seig deig,
bruk gjerne k-kroken, deigen skal ikke være helt fast.
Hold igjen på hvetemelet og juster.
Deigen skal være seig som denne,
sprut olje på slikkepotten og hell deigen på bakebrett.
trykk deigen utover med oljet slikkepott.
Nå lar du den etterheve på ovnen under plast i ca 30 minutter.
(altså ingen forheving)
Når den har etterhevet spruter du event. litt ekstra olje på toppen,
strør over pizzakrydder, grillkrydder og knipesalt.
Stek den på 225* i ca 15 minutter, nederste rille.
Det går litt fort om morgenen,
jeg har derfor ikke flere bilder…..
(Makan!! Synes hun sa denne bloggen var blitt bedre enn for 1 år siden…..)
Ja ja, ble ikke mye tid å rydde kjøkkenet,
jeg får fare over med harelabben nå!
Nyt torsdagen!!