Mmmmmm altså,
her snakker vi himmelsk munnfull….
Som var superenkle å få til!
og som smakte så godt!!
Oppskriften fant jeg på
joyforbaking.com
Halvert og omgjort til norske forhold!
Ønsker du 12 små kaker dobler du oppskriften,
hvis ikke får du seks!
Den lille tricky parten er at toppen består av Lemon curd
og den oppskriften finner du her
grei å få til, bare du visper litt:0)
Og uansett en nydelig sak å bruke til andre ting og…..
Ellers trenger du:
50 g digestive kjeks
1/2 ss sukker
30 g smør
225 g kremost, philadelphia orginal
65 g sukker
1 klype salt
1 egg
1 liten ts vaniljeekstrakt
60 ml seter rømme
Sett ovnen på 150*
Knus kjeksen og bland med smeltet smør og sukker,
trykk ut i 6 ganske høye muffinsformer.
(jeg kjøper mine på clas ohlsson, de er litt stivere enn vanlige denne typen)
Sett til kjøling.
Pisk kremosten i mikseren, og ha så i sukker og en klype salt,
dette kaller jeg en klype!
Mix videre og mix så inn egg og vanilje (bruk vaniljesukker hvis du ikke har)
Mix til slutt inn rømme, og du har en herlig soft masse!
Fyll i kjeksformene, ikke helt opp, det skal passe akkurat til 6.
Stek kakene i ca 20 minutter 150*
Kakene skal være stive på toppen,
men litt «vaglete» når de beveger seg.
La de avkjøle skikkelig, og topp så med Lemon curd.
Sett de i kjøleskap og la de gjerne stå over natten.
En kremmyk nytelse dette…..
Som jeg absolutt vil anbefale!!
Myk, kremig, frisk og søt,
her får du alt!!
Har du smakt dem før??
Genialt å ha de i muffinsformer! Aldri tenkt på 😉
Så utrolig godt ut!