Jeg har laget lemon curd,
og du skal vel lete lenge etter en mer fløyels-lik følelse,
Mmmm, dette smakte nydelig……
Jeg elsker Lemon Curd,
og burde egentlig bakt scones og hatt til,
for DET er en himmelsk kombinasjon det!
Dette er nok en oppskrifte hentet fra
joyofbaking.com
Tilrettelagt norske forhold ;0)
Lemon Curd
2 egg
100 g sukker
65 ml sitronsaft
40 g smør, mykt i biter
1 liten ts fint revet sitronskall, kun det gule!!
Alt du trenger til himmelsk nytelse!
Ha sukker, egg og sitronsaft i en bolle.
Pisk sammen
Sett bollen over vannbad
Og pisk!!
Og det må du faktisk gjøre konstant i ca 10 minutter,
Du trenger ikke piske steinhardt i 10 minutter,
men du MÅ piske i ca 10 minuter,
helt til blandingen tykner.
Men tro meg, det er verdt det!!
Vips så tykner blandingen,
tykk som en hollandaise saus, eller som rømme….
Ta bolen av varmen, og pisk i smøret i biter
Rasp forsiktig sitronskall og bland i.
Dekk så til med plast så den ikke får «skorpe!
La avkjøle og avkjøl helt i kjøleskap…
Smør deg en skive med Lemon Curd,
eller smør den på scones,
eller på hveteboller
eller har du flere forslag??
Jeg skal i tillegg til å spise den som den er,
bruke den på noe søtt og godt som snart er ferdig…..
Men det blir nok kanskje ikke før i morgen,
de må nemlig avkjøles…
Ha en frotsatt herlig søndag!
Mmm…. Dette hørtes veldig godt ut 🙂
Det så og hørtes veldig godt ut, ikke så det ut til å ta så lang tid heller 🙂