Jeg fikk prøver på AXA great, read berrys,
Igjen, Tusen Takk JORUNN:0)
Det er altså en havregrøt med røde bær i.
Men denne har jeg brukt til å bake boller av,
og……
det var ikke dumt vettu!!
Litt sunnere boller vil vi jo alltid ha!!
Og guttene var fornøyde!!!
Kanelknuter med havregrøt.
1 dl havregrøt med røde bær, AXA great!
1 dl kokende vann
1 dl melk
ca 50 g smør, smeltet
25 g gjær
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
5 dl hvetemel ca.
Her har du havregrøten, med tranebær og gresskarfrø,
ikke dumt i bollene det!!
nd
Lag grøt ved å helle 1 dl kokende vann over 1 dl grøtblanding.
La den avkjøle litt/bland i melk til passe temperatur.
Ha alle ingrediensene i bakebollen,
kjør til en smidig deig som akkurat slipper bakebolen, (min 5-8 min)
Sett deigen til heving under plast, her ser du tranebær og et gresskarfrø.
De vitner om noen «halvsunne» boller…
Når deigen har hevet ca 30 minutter kjevler du et langt rektangel.
Sprut deigen med vann og strø kanel og sukker i en stripe på midten.
Bett den ene delen over kanelen, sprut også den med vann,
og strø på kanel og sukker også her.
Brett den siste delen over.
Skjær i skrå biter, sånn at du får en remse å lage knute av.
Knyt den rundt fingrene,
Og putt enden opp igjennom.
Vips, en lekker liten kanelknute.
Sett kanelknutene til heving, ca 30-45 min
Stek de så på midterste rille, 225* (senk til 200* når du setter de i hvis de er små)
Stekes ca 12 minutter
Det var ikke lett å kjenne hverken havregryn eller bær,
Men de var der da!!
Og bollene ble både saftig, gode og myke….
Om der er mer igjen??
Nei desverre, de forsvant……
Ha en grøtsøt onsdag!!
Nam! 🙂 er veldig glad i den havregrøten, så det må jeg få prøvd! :b
tar av meg hatten for deg assa! Makan til kreativ matelsker har jeg ikke møtt, og jeg elsker det!! haha du er jo verre enn meg =) Fantastisk!!!
Husmora:Takk. *glad* :0)Gøy når vi er flere matgale;0)