Onsdagsrundstykker, fin til frys, god til matpakke.

Ja, jeg skulle blogge matpakkebrødet til guttene,
som jeg lager før de gikk på skolen,
men så startet jeg altså en ny deig rett etterpå,
og jeg er jo ikke alltid god på å skrive ned mengder,
(siden jeg husker så godt)
Så når jeg skulle skrive ned oppskriften,
ja så husket jeg bare den siste jeg laget!!
Da blir det denne idag:

Havregrynskaker.

  3 dl små havregryn
3 dl skummet melk
2 dl vann
3 ss margarin
50 g gjær
3 dl siktet rugmel
1 ts salt
 Ca 6 dl hvetemel

 
Ha havregryn og melk i en bolle, sett i microen og kok til grøt.
 
Ha grøten i bakebollen og ha i smør og vann.
La det bli passe temperatur,
ha i resten av ingrediensene (hold igjen på hvetemelet)
Og kjør kjøkkenmaskinen i minst 8 minutter.
Juster med hvetemel til en smidig myk deig.
Sett til heving, ca 1 time
 
Ha deigen på bakebordet, kjevle ut en tykk leiv,
finn en passelig form, ca 12 cm.d.

Stikk ut rundinger, disse passer perfekt i brødristeren,
eller frossen i matpakken med smør og pølse på.

La de heve under plast ca 20-30 minutter,
prikk de Forsiktig! (lett på hånden)
Og stek de på 225* i ca 13 minutter.

Avkjøles under klede, så holder de seg saftig og myke….

Skjær de i to og ha fyll inni,
eller smør på baksiden av havrekaken.

Frys de gjerne,
Smør de frossen og legg i matpapir,
da er de fersk og fint tint til lunsj.

Eller putt de frossen i brødristeren når du er litt sulten!!

Mmmmmmm!!!!!



0 kommentarer til «Onsdagsrundstykker, fin til frys, god til matpakke.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.