Ja for enda så spesielt det høres ut,
så smaker det skikelig godt!!
På nystekt lunkent brød……
Bare fargen gjør meg glad,
og dette piffer opp en ristet skive en trøtt mandagsmorgen dette.
Gulrot og rabarbrasyltetøy.
200 g rabarbra, i biter
200 g grovt revet gulrøtter
3/4 dl sukker
1/4 dl vann
event 1 ts sitron
Dette gir en skål syltetøy,
hos oss er det mest jeg som spiser syltetøy,
så dette er «nett passe»
Riv av det tynneste skallet utenpå rabarbraen og skjær i biter, riv gulroten grovt.
Hell 1/4 dl vann i en kjele og ha i gulrøtene og rabarbraen,
la det koke opp, og kok så på svak varme.Bruk lokk.
La det koke ca en time under lokk. Men rør i den innimelom!
Hvis du ønsker denne konsistensen på syltetøyet hopper du over neste steg.
Ha alt i en stavmikser og kjør til glatt mos.
Ha tilbake i kjelen, (eller la det være i kjelen)
og tilsett sukker,
skru platen av og rør inn sukkeret
Smak til! Mer sukker?? litt sitron??
Vi er alle forskjellig, og noen ønsker kanskje søtere/friskere smak,
så her må du smake selv.
Ha syltetøyet i en skål,
det er en fløyelsmyk purè,
og kan faktisk minne om barnemos!!
Men godt var det!
Og tenk på alle de antioxidantene vi sikkert får i oss!!
Samtidig som det er godt!!
Mmmmm, nyt onsdagen!
har jeg aldri smakt . ha en fin dag! 🙂
det hørtes ut som en spennende kombinasjon 🙂 og det så herlig ut på bildet.
skjønner godt at fargen gjør deg glad. for meg er det viktig hvordan maten ser ut, jeg liker sterke farger og spiser derfor mye wok-retter, fordi jeg elsker det kaleidoskopet av farger jeg får da.
det er jo som man sier, man spiser med øynene først 🙂
I have dreams:Helt sant:0) Farger er viktig!
Nam, dette må jeg prøve å lage!!! 🙂
Helene: Så bra. Det er veldig godt:)