M-hm, dette er bare så nydelig!
Med en litt sprø topp,
myk indre,
og frisk rabarbra er dette litt himmel…..
Rabarbra er herlig, og som du ser er toppen på kaken litt sånn chrunchyseig,
hvis det går an å si det sånn,
nydelig med kesam….og jordbærsaus….
Denne oppskriften er den samme som rabarbraCupcakesene jeg laget,
men her kommer den igjen,
denne gangen tilpasset en 22* form.
Rabarbrakake
200 g smør
200 g sukker
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
250 g rabarbra
3 ss sukker
1 ss potetmel
Bruk romtemperert smør, rør smør og sukker hvitt,
bruk en K krok om du har.
Riv av litt av det tynne skallet ytterst på rabarbraen og skjær den i biter.
Bland i sukker og potetmel
ha i et og et egg i smørblandingen,
rør godt imellom.
Sikt på det tørre og bland godt.
Siden springformen min er i fryseboksen,
ble det denne formen idag,
her må jeg bruke bakepapir i bunnen,
den er og litt vrien å få kaken ut ifra, men det gikk ganske greit.
Ha røren i og legg over rabarbraen.
Stek i 1 time, nederste rille, 175*
Hvis du ser kaken blir FOR brun oppå,
legg et bakepapir på toppen den siste steketiden.
Den søte rabarbrakaken er nå klar til å nytes,
kan også fryses,
brukes dagen etter,
bare varm den litt i ovnen før servering for å få den chrunchy toppen.
Mos noen jordbær med stavmikser,
og la jordbærsausen og vaniljekesamen gjøre rabarbrakaken enda bedre…..
Eller bruk vaniljeis……mmmm
Idag hadde vi flott familiebesøk fra Sola,
Vi spiste denne kaken med is,
jeg laget den lørdag, varmet den i ovnen idag,
helt supert!
Og nå har naboen fått et stykke og,
skulle bare mangle etter all rabarbraen jeg har fått:0)
Den så god ut. Jeg laget rabarbramuffins i dag, etter oppskrift fra deg. De ble kjempegode. Takk for inspirasjon. Jeg har hatt rabarbra i hagen i 6 år, men dette er første gangen jeg bruker den. Det var på tide 😉
Dorthe:Så bra:0) Ja rabarbraen må brukes:0)
Dette så helt fantastisk godt ut!:D
Nydelig kake! Jeg hadde ikke nok rabarbra i hagen, så jeg puttet en passe porsjon frosne bringebær sammen med rababraen. Det smakte herlig.
Helene: Bringebær og rabarbra! Ja hvorfor ikke, det var et godt tips. Takk:)