Varm smörgåstårta, lekker lørdagsmiddag!

Jeg har som vanlig vært på matklubben.se
Et herlig matnettsted med masse lekkert,
og man må jo til Sverige for å finne de beste «tårtane»

Et skikkelig monster av en «tårta»;
og en nydelig duft spredde seg i huset….

Med fire lag fyll var dette en mettende middag!

Svensk smõrgåstårta, varm.

(omgjort til norsk)
1
1 loff/wittenberger (ta formloff, de var tom når jeg handlet)
1 løk
1 paprika
2-3 tomater/ 6-7 plommetomater mini
1 dl kremfløte

2
1 boks bogskinke
2 dl creme fraiche
1-2 vårløk
ca 1,5 dl finrevet god ost
kajennepepper, paprika og pepper

3
3 kokte egg
3-4 dl rensede reker (og de blir bedre om du tar deg bryet og renske frosne/ferske)
1/4 av majones/eggehvite kremen (kommer på neste)

4
3 eggehviter
1 pk majones
ca 1-2 dl finrevet god ost

 
Hakk løk, paprika og tomater og fres de i litt olje.
Ha så på 1 dl kremfløte og la det koke godt inn, (nesten 1 time)
 
Kok eggene, riv osten, hakk skinke og vårløk, rens reker
Bland skinke, creme fraiche, krydder og revet ost
 
Del eggene to ganger i eggedeler, bland med reker.(her skulle vært kaviar,
Jeg brukte litt salt istedet)
  Ha i 1/4 av eggehvitemajonesen.(neste)
 
Pisk eggehvitene skikkelig stive, vend så forsiktig i en pk majones.
 
Del loffen i fire deler, skjær og av toppen og bunnen.
 
Legg fyll nr 1 på bunnen,(strø litt salt oppå)  fyll nr 2 på neste
 
Fyll nr 3 på neste og topp med resten av eggehviterøre,, og dryss godt med ost på toppen.
Stek i ovnen, 225* i 15 minutter

Tårtan er klar for servering,
sett den på et skjærebrett og skjær den forsiktig opp,
litt søl er ikke til å unngå!

Men oj for noen smaker, dette likte vi, både liten og stor.
(ja ja, liten og liten…)

Skikkelig «gøy» lørdagsmat,
som vi ble deilig stappa mett av!!
NAM!!
Kanskje du skulle prøve…..?


0 kommentarer til «Varm smörgåstårta, lekker lørdagsmiddag!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.