Hjemmelagde Bagels til lunsj??

Det er ikke så mye styr som man tror,
den lille koke sekvensen en bagels krever,
den gikk egentlig veldig fort og greit.
Og resultatet var godt!

Med kremost, skinke, salat og tomat var dette et riktig lekkert måltid!

Og de søte bagelsene kan fryses,
og varmes i brødrister:0)

Oppskriften fant jeg hos Din mat. Bt.
Jeg har imidlertid halvert den.

Bagels.

25 g gjær
3 dl vann
2 dl rugmel
25 g sukker
1 ts salt
1 ss nøytral olje (raps)
ca 6,5 dl hvetemel

 
Bland alt i en bolle, vesken skal være lunken.
La maskinen jobbe deigen godt sammen,
la den så elte kraftig i ca 5 minutter, (eller kna 10 min for hånd, god trim)
 
Rul ut pølser ca 25-30 cm, litt tynnere i endene,
legg endene sammen og jobb de godt sammen. (emnene er ca 100g hver)
 
Legg bagelsene til heving, ca 30 minutter.(tips. legg de på en oljet flate, så er de lett å få av)
Imens koker du opp ca 4-5 liter vann med 1 ss sukker.
(og sett på vannet tidlig, mine bagles ble nok litt mye hevet mens jeg ventet på vannet..)
 
Ta bagelsene forsiktig av platen, (bruk event en spaltel/tynn stekespade)
Og legg de i det kokende vannet, en vid kjele er lurt!
 
La de koke noen minutter på hver side,
legg de så på bakepapirkledd plate.
Pensle event. med egg, eller bare dryss på valmuefrø/sesamfrø

Stek bagelsen på 200* i 20-25 minutter. 


Avkjøl på rist, skjær opp og nyt!

Smør på, og du har en perfekt lunsj.

Eller en super sak å ha i matpakken:0)

 

Men nå får jeg ta meg av de forsømte jordbærplantene,
og ute er det varmt og deilig!!
Nyyyyytelse!

God lørdag!


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.