Ut og plukk rabarbra!
Denne friske, syrlige, herlige stilken,
som kan bli til de lekreste kaker….
Syrlig og søtt – en «farlig» god kombinasjon…
Rabarbra muffins med karamallglasur oppå,
knasig og søt!
Oppskriften er enkel,
jeg har funnet den som kakeoppskrift på
www.matklubben.se
men har idag brukt muffins og en liten kakeform istedet.
Oppskriften er derfor halvert,
dobler du den passer den til en 24-26 springform.
(Steketiden blir da først 30 min og så 15 ekstra med fyll)
(bruk kakepinn)
Rabarbra og karamell muffins
2 små egg
1,5 dl sukker
75 g smør
1,5 dl hvetemel
rabarbra. (jeg brukte ca 150g)
Glasur.
1 dl fløte
1/2 dl sukker
1/2 ss smør
Sett først på glasuren, fløte, smør og sukker i en kjele,
La det stå og småkoke i minst 30 minutter
Pisk egg og sukker til eggedosis
Sikt på hvetemel og bland forsiktig
Bland smeltet avkjølt smør i på samme måte,
fyll i muffinsformer.
Jeg laget 6 vanlige muffins og en liten paiform med løs bunn,
ca 20 cm i diameter.
Regner med du får 12 vanlige muffins av denne oppskriften.
Oppå muffinsene strør du rikelig oppkuttet rabarbra.
Stekes på 175*
La muffinsene steke i 15 minutter, ta de ut og ha en liten ss glasur på hver muffins.
Pass på så ikke glasuren renner utenfor formen,
(mao ikke ha for mye røre i formene)
Den lille kaken stekte jeg først 20 minutter , tok så på glasur
Stek videre, ca 10 minutter på muffinsen, omtrent det samme på kaken.
Muffinsen får en krispig søt og smakfull overflate,
som smaker nydelig sammen med den friske rabarbraen.
Serveres gjerne med vaniljekesam og jordbærsaus.
Kooooooos!!
nam! Ser godt ut 😀
Fin blogg!
nam! Ser godt ut 😀
Fin blogg!
nam, så godt:)
Så godt ut!