Oppskrift på osteknuter, perfekt til suppen eller til tapas.

Dette er favoritten i vår familie,
med god lagret ost som gir en nydelig smak,
sprø på toppen og dunmyk inni.

I dag brukte jeg 2 dl sammalt mel, ofte lager jeg de helt lyse…mmmmm

Perfekt som matpakke!

Osteknuter 

4 dl lunkent vann
50 g gjær
1 ts salt
1 ts sukker
25 g smeltet smør
2,5 dl revet lagret ost. (lagret jarlsberg)
2 dl sammalt hvete fin
ca 8-9 dl hvetemel.


Rasp ca 2,5 dl god lagret ost.

Ha alt i bakebollen, hold litt igjen på hvetemelet og la maskinen gå  8-10 min

Sett deigen til heving med plast over.
Del den så i biter, jeg fikk 12 stk. Trill pølse og lag en knute ved å stikke enden igjennom og opp.
(hvis det hørtes helt gresk ut, se på tidligere påskekyllingrundstykker, der er det vist i bilder)

La de etterheve 30-40 minutter under plast,
pensle med egg/melk

Strø med valmuefrø og stek 225* i ca 15 minutter.

De dufter og smaker himmelskt godt
Og passer perfekt i matpakken til fjellturen eller skolen dagen etter! 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.