Nå har jeg laget et stort focaccia brød. En del brukte jeg til middag, resten skal jeg servere mine venner ikveld, da med brie og ruccola salat i.
Til middag ble det brokkolisuppe med egg og brød.
Her kommer oppskriftene:
Brokkolisuppe.
Ta en brokkoli, skjær i biter (stilken og) ha i panne med ca 5 dl vann og 1,5 buljong (valgfri) kok til mørt, kjør med stavmikser, smak til med pepper event. salt. Her kan man også selvsagt ha løk i, glemte det idag men smaker godt uten og. Også så sunt!!!!
Focaccia brød
sett surdeig dagen før:
50g gjær
3 dl siktet rugmel
3dl kaldt vann
blandes, dekkes til og settes svalt til neste dag.
Bland så i 5-7 dl lunkent vann
3-4 ss olje
1-2 ts salt
hvetemel til en løs deig.
la heve ca 1.5 time, hell i bakepapirkledd lang panne (stor deig, jeg tok av litt og laget et rundt brød (tilfør mer mel)
etterhev ca 30-40 min, (når jeg tar den utover i langpannen bruker jeg olje på slikkepotten, da blir den smurt samtidig.)
Ferdig etterhevet strør jeg over pizzakrydder (el. annet) strør over soltørket tomater i olje, event oliven/marinert hvitløk og stikker de ned i deigen med fingrene. Strø/knip over gourmetsalt til slutt.
Stekes 200*-220* i ca 30-40 minutter. (bank på brødet, hør at det låter "hult")
Kjøles på rist.
Godt!